Wintersport in de Vogezen

Lekker een winters weekendje weg. Fijn een paar daagjes op de latten op niet al te grote afstand van huis.

Prachtige dichtbij gelegen wintersportgebieden vind u in de Vogezen in Lorraine, Noord-Oost Frankrijk. Het gebied ligt op z’on 6 uurtjes rijden vanaf Utrecht en is met zeven wintersportplaatsen zeer geschikt voor een (korte!) wintersportvakantie.

Gérardmer en La Bresse zijn de twee belangrijkste stations. Op hoogten tot z’on 1360 meter zijn de pisten vrijwel iedere winter besneeuwd, daarbij wordt tevens gebruik gemaakt van totaal 350 sneeuwkanonnen. Op totaal 300 meter pistes vind u voor ieder niveau wel voldoening.

Dan kunt u tevens denken aan langlaufen ook op z’on 300 km loipes, of raquetten (sneeuw schoen wandelen) of gewoon lekker sleeën.

U zult bovendien bemerken dat de tarieven voor een liftpas in dit soort gebieden aantrekkelijk zijn vergeleken met de b.v de franse alpen.

Onze chambres d’hôtes chez Fayette gelegen in het dorpje Ramonchamp bevind zich in het midden van deze verschillende skigebieden. zoals o.a Rouge Gazon 20km, Ventron 18km, Bussang 20km, Ballon d’Alsace 20km, la Bresse 25km, Gerardmer 35km, le Markstein 30km.

Een uitgesproken plek dus om de verschillende skistations van de Vogezen te verkennen.

De stations hebben allemaal wel een eigen specifieke surplus, dus let wel!

Ballon d’Alsace 20km Prachtig uitzicht op de Elzas, Mont Blanc en OostenrijkHoogte tot 1200 meter met 10 verschillende pistesVoor de langlaufer 40km loipe beschikbaar!

Rouge Gazon 15km Mooi zonnig gelegen, meestal erg rustig! 10 pistes met 5 verschillende liften. 20 km langlaufloipes. 2 parcours om te raquetten=sneeuwschoenwandelen.

Ventron 18km Station zonder snowboarders, is niet toegestaan. 10 skipistes: 3 groene, 3 blauwe, 3 rode en 1 zwarte piste, in totaal 11 km.                           55 sneeuwkanonnen. 7 skiliften en 1 stoeltjeslift. 16 km loipes: 1 groene, 1 blauwe, 1 rode. Dit skigebied staat in verbinding met dat van Bussang en staat in totaal voor 50 kilometer loipes.

La Bresse Hohneck 27km Station met de meeste lange afdalingen, druk bezocht, tot 1350 meter hoogte 7 stoeltjesliften en 15 sleepliften met totaal 30 km piste.40 km langlaufloipes

Gérardmer 35km. Veel pistes, mooi gezellig dorp, tot 1150 meter hoogte18 sleepliften en 2 stoeltjesliften met 40 km piste totaal, 50 km langlauf loipen.

IMG_1352.jpg

Chambres d’hotes chez Fayette ligt in Ramonchamp op de Route de Morbieux. Een oude in stijl gerenoveerde boerderij biedt plaats aan z’on 15 personen, verdeeld over 5 kamers en we hebben een mooie ruime studio die tot 5 personen gaat.De kamers worden zowel apart als geheel in groepsverband verhuurd . Bij chez Fayette serveren we een uitgebreid stevig ontbijt en eventueel ook avondeten.Er is een gezamelijke eetzaal en woonkamer met tv, wifi, dvd, spellen, leesstof en info over de omgeving. Thee en koffie kan gratis gezet worden en er staat een koelkast ter beschikking. Servies en bestek mag gebruikt worden, u mag ook één en ander in de keuken zelf maken als u dat blieft. Op loopafstand is een gezellige auberge waar gegeten kan worden.Ons tarief voor een tweepersoonskamer is €65,00 per nacht inclusief ontbijt voor twee personen. Bij een kamer met gedeelde badkamer is dit €60,- inclusief ontbijt.

Voor een drie-gangenmenu vragen we €22,50 p.p.

Wintersport in de Vogezen, probeer het eens uit!

sledehonden3.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.